Kansalliskomiteat

WCRP-kansalliskomitea

Geofysiikan Seura on toiminut vuodesta 2008 lähtien ilmastonmuutostutkimukseen keskittyvän WCRP:n (World Climate Research Programme) Suomen kansalliskomiteana. Komitean muodostaa Seuran hallitus ja yhteyshenkilönä TANK:n suuntaan toimiva Carl Fortelius Ilmatieteen laitokselta.

Yhteystiedot:

Carl Fortelius
Ilmatieteen laitos
00101 HELSINKI
E-mail: carl.fortelius@fmi.fi

IUGG-kansalliskomitea

Geodeettis-geofysikaalinen kansalliskomitea pitää yllä suhteita vuonna 1919 perustettuun International Union of Geodesy and Geophysics (IUGG) -tiedeunioniin. Komitean puheenjohtajana toimii Markku Poutanen ja sihteerinä dos. Johanna Salminen Helsingin yliopiston Fysiikan laitokselta. Seuran hallituksen lisäksi komiteaan kuuluu useita henkilöitä geodesian ja geofysiikan alan tutkimuslaitoksista. Komitean sihteeri toimii myös yhteyshenkilönä TANK:n suuntaan.

Yhteystiedot:

Johanna Salminen