EMS

Geofysiikan seura on Euroopan Meteorologisen Seuran (European Meteorological Society, EMS) jäsen. EMS toimii keskustelufoorumina kaikille meteorologian parissa työskenteleville - tutkijoille, opiskelijoille, kaupallisille toimijoille ja alan harrastajille. EMS tukee nuoria tutkijoita apurahoilla, jakaa palkintoja ja mainostaa alan kokouksia ja muuta toimintaa.

Geofysiikan seura maksaa vuosittain EMS:n jäsenmaksun. GFS:n jäsenillä on mahdollisuus saada EMS:n tarjoamia etuja maksamalla pienen, vuosittain erikseen määritettävän EMS-maksun GFS:n jäsenmaksun yhteydessä. Vuonna 2014 maksu oli 5 € ja vuonna 2015 sekä 2016 maksua ei kerätä. Maksun maksaneilla GFS:n jäsenillä on mahdollisuus saada mm. alennetut osallistumismaksut EMS:n ja AMS:n (American Meteorological Society) kokouksiin.

Suomalaisedustajina EMS:ssä toimivat tällä hetkellä Sylvain Joffre (Ilmatieteen laitos, EMS Committee on Meetings) ja Jenni Rauhala (Ilmatieteen laitos, EMS Award Committee).